Renson Waves: automatisch de beste binnenluchtkwaliteit, ook voor renovatie

De Renson Waves biedt dé oplossing voor alle verbouwingen waarbij het niet wettelijk verplicht is om een centraal ventilatiesysteem te installeren. Voor de installatie van deze afvoerventilator is dan ook geen luchtkanalennet nodig. Voor wie dus enkel z’n badkamer opknapt, een extra toilet installeert of een nieuwe keuken bijbouwt en daarbij in één klap komaf wil maken met vochtproblemen en geurtjes, is dit dan ook de ideale decentrale ventilatie-oplossing.

Anders dan bestaande standaard badkamer- of toiletventilators (die manueel bediend worden via een schakelaar, of die achter de verlichtingsschakelaar aangesloten zitten), stemt de Waves van Renson het ventilatieniveau volautomatisch af op het vochtgehalte en de geurtjes die hij 24/7 via de sensoren detecteert. Zo gaat de ventilator harder aan de slag nadat een warme douche genomen werd om de vochtige binnenlucht af te voeren. Idem bij geurtjes afkomstig van het toilet, het spuiten van deo of het koken. Van zodra het toestel deze detecteert, voert hij meer vervuilde lucht af en brengt hij de binnenluchtkwaliteit weer op het juiste niveau. Als de sensoren niet getriggerd worden door vocht- of geurprikkels, dan blijft de Waves toch op een minimumniveau ventileren voor een gezonde binnenlucht.

Ingebouwde CO2-sensor

Maar de Renson Waves gaat nog verder. Naast de variant met een vocht- en VOC-sensor tegen geurtjes, is er een variant met vocht-, VOC- én CO2-sensor. Zelfs wanneer het systeem geen vocht of geurtjes waarneemt, meet deze Renson Waves het CO2-gehalte in de binnenlucht. Vanaf het moment dat deze te hoog oploopt in huis, drijft de installatie het ventilatieniveau op om vanuit de badkamer, het toilet en/of de keuken de binnenluchtkwaliteit weer op peil te krijgen. Dit type is met andere woorden de geknipte oplossing om een totaalrenovatie waar geen ruimte blijkt voor een ventilatiekanalennet, toch volautomatisch te kunnen ventileren.

Binnenlucht monitoren via de app

Dankzij de bijbehorende app, is de kwaliteit van de binnenlucht in een oogwenk af te lezen, met een schermkleur die verandert bij betere of slechtere lucht. Is de lucht goed, dan is het scherm blauw. Bij twijfelachtige luchtkwaliteit kleurt het scherm oranje en bij slechte binnenlucht rood. Ook geeft de app steeds een melding met uitleg over wat de ventilatie op dat moment doet om de kwaliteit weer op peil te krijgen. Bovendien is de historiek van de binnenluchtkwaliteit eenvoudig af te lezen.

De Renson Waves biedt ook de mogelijkheid om de ventilatie thuis zelf te bedienen. Hoewel de Waves ook volledig automatisch werkt, kan de gebruiker hem via de app manueel boosten wanneer die dat zelf nodig acht. Dankzij de persoonlijk instelbare profielen, ‘eco’, ‘health’ en’intens’, beslist de gebruiker bovendien zelf wat het best bij zijn of haar persoonlijke  situatie past.

De Waves kan ingewerkt worden in ronde ventilatiebuizen met een diameter van 100 en 125 mm. Zo is het apparaat perfect compatibel als vervanger voor 90% van de bestaande ventilatoren.

De Waves wordt verwacht in de zomer van 2019. Richtprijs: 275 euro incl. btw voor de versie met vocht-/VOC-sensoren – 325 euro incl. btw voor de versie met vocht-/VOC- en CO2-sensor.

Renson op Batibouw: stand 4219.

 

Over Renson

Ruim een eeuw pionierswerk in gezond binnenklimaat

Renson startte in 1909 als zuiver productiebedrijf, maar focuste meer en meer op eigen onderzoek en innovatie. Het resultaat anno 2017 is een internationaal gerenommeerd en snelgroeiend kennisbedrijf dat de toekomst non-stop een stapje voor is.

Een gezond en binnenklimaat creëren is al van in het prille begin de missie van dit Belgische familiebedrijf. Daarom luidt de baseline ‘Creating healthy spaces’: Renson wilt met uitgekiende ventilatie, zonwering en/of outdoor oplossingen een comfortabele en gezonde leef- en werkomgeving creëren. Zowel in woningen, appartementen, kantoren, scholen als zorginstellingen. De focus ligt hierbij op een duurzaam totaalconcept, waarin comfort, energiezuinigheid, akoestiek en esthetiek dankzij de innovatieve aanpak naadloos samenvloeien.


Renson
Industriezone 2 Vijverdam
Maalbeekstraat 10
B-8790 Waregem