Renson lanceert de Fixscreen Solar: dé renovatiescreen op zonne-energie

Grote ramen zorgen voor flink wat daglicht binnenshuis. Dat is mooi meegenomen, maar aan die medaille is ook een keerzijde. Dat is afgelopen zomer duidelijk geworden met temperaturen die binnenhuis flink konden oplopen. Oververhitting is dan ook een reëel risico indien er geen maatregelen getroffen zijn om de zon tegen te houden alvorens die het glas bereikt. Dankzij de Fixscreen Solar van Renson kan dat heel eenvoudig zonder kap-, breek- of elektriciteitswerken, ook bij bestaande ramen.

Eenvoudige montage

De Fixscreen Solar is een windvaste screen die voor het raam geplaatst wordt. Dit type doekzonwering werkt – dankzij een zonnecel op de voorkant van de kast – op zonne-energie, zonder elektrische bedrading. Dat betekent dat de montage eenvoudig en zonder breekwerken kan gebeuren, en dit voor ramen met een oppervlakte tot 10,8m². De Fixscreen Solar is dus de perfecte oplossing voor renovatie of installatie op bestaande woningen. Zo is oververhitting binnenshuis in de toekomst gemakkelijk te voorkomen.

Gebruiksgemak en comfort voor elk seizoen

De dynamische doekzonwering van Renson zorgt niet alleen voor aangename binnentemperaturen door zon tegen te houden in de zomer, ook in de winter biedt de Fixscreen Solar comfort. Te felle zon wordt gemakkelijk buitengehouden, terwijl de gratis zonnewarmte op andere momenten helpt besparen op stookkosten.

Werking op zonne-energie

Dankzij een zonnecel op de voorkant van de kast, werkt dit type doekzonwering op zonne-energie, zonder elektrische bedrading. De compacte zonnecel kan naar keuze links of rechts op de kast geplaatst worden. Bij de screen zit standaard een radiogestuurde motor, en de batterij bevindt zich in een kokerprofiel onder de kast. Zowel motor als batterij zijn eenvoudig te bereiken voor eventueel onderhoud of vervanging.

De Fixscreen Solar is beschikbaar vanaf 1 januari 2019. Richtprijs Fixscreen Solar van 2 x 2m: € 1.672 euro excl. btw.

Renson op Batibouw: stand 4219

Contacteer ons
Aline Mockers Two cents
Aline Mockers Two cents
Over Renson

Ruim een eeuw pionierswerk in gezond binnenklimaat

Renson startte in 1909 als zuiver productiebedrijf, maar focuste meer en meer op eigen onderzoek en innovatie. Het resultaat anno 2017 is een internationaal gerenommeerd en snelgroeiend kennisbedrijf dat de toekomst non-stop een stapje voor is.

Een gezond en binnenklimaat creëren is al van in het prille begin de missie van dit Belgische familiebedrijf. Daarom luidt de baseline ‘Creating healthy spaces’: Renson wilt met uitgekiende ventilatie, zonwering en/of outdoor oplossingen een comfortabele en gezonde leef- en werkomgeving creëren. Zowel in woningen, appartementen, kantoren, scholen als zorginstellingen. De focus ligt hierbij op een duurzaam totaalconcept, waarin comfort, energiezuinigheid, akoestiek en esthetiek dankzij de innovatieve aanpak naadloos samenvloeien.


Renson
Industriezone 2 Vijverdam
Maalbeekstraat 10
B-8790 Waregem