Renson Algarve: uniforme stijl voor terrasoverkapping en carport

Genieten van de buitenlucht, maar toch optimaal beschermd blijven tegen de verschillende weersomstandigheden? Dezelfde stijl voor de carport en terrasoverkapping? Het kan allemaal zonder compromis dankzij de nieuwe versie van de Renson Algarve.

Beschut tegen zon, wind én regen
Buiten leven kan het hele jaar door, als er maar beschutting is tegen felle zon, kille wind of onverwachte regenbuien. De Algarve terrasoverkapping van Renson zorgt daarvoor. Hij kan ingebouwd worden in een bestaande dakstructuur, maar is ook vrijstaand of aangebouwd mogelijk.

De hoeveelheid zon die binnenvalt is eenvoudig te regelen met de kantelbare lamellen in het dak. En ook tegen regenweer zijn ze opgewassen. Dan gaan ze helemaal dicht, en stroomt het water zijdelings af naar de geïntegreerde afvoerleidingen in de kolommen. De nieuwe generatie Algarve terrasoverkappingen kan net zoals de vorige variant uitgerust worden met screens, maar nu is er ook de mogelijkheid om uit te breiden met zonwerende Loggia schuifpanelen of glazen schuifpanelen, die beschutting bieden tegen de wind.

Veelzijdig terras met vast en kantelbaar lamellendak
De Algarve in de Canvasvariant, nu ook beschikbaar met vast dak, opent heel wat nieuwe perspectieven op het terras. Dat is voortaan deels overkapbaar met een vast dak – bijvoorbeeld boven de buitenkeuken – en deels met een lamellendak om elders toch nog van de zon te kunnen genieten. Beide systemen zijn bovendien geïntegreerd in éénzelfde structuur.

Carport en terras in dezelfde stijl
De Algarve Canvas biedt ook een oplossing voor wie geen afbreuk wil doen aan de uniforme look & feel van de woning. Zonder ook maar één zichtbare schroef, behoren een nieuwe carport, een oversteek of een luifel boven de voordeur nu ook tot de mogelijkheden, allemaal in dezelfde stijl.

Algarve Canvas: daken uit staalplaat en doek

Het vaste dak van de Algarve Canvas is opgebouwd uit twee lagen. Bovenaan zit een stevig dak uit gelakte, geprofileerde staalplaat, onderaan is er een naadloos plafond zonder dwarsbalken of tussenliggers. Die strakke stijl is mogelijk dankzij het opgespannen doek, bekend van de Fixscreen doekzonwering waar Renson al sinds jaar en dag pionier in is. Net zoals bij de Algarve met lamellendak is ook hier de waterafvoer onzichtbaar geïntegreerd in de structuur.

De Algarve Canvas is sinds september wereldwijd beschikbaar. Richtprijs Algarve Canvas aanbouwmodel (2 kolommen): € 7000 excl. btw.

Renson op Batibouw: stand 1211.

Contacteer ons
Aline Mockers Two cents
Aline Mockers Two cents
Over Renson

Ruim een eeuw pionierswerk in gezond binnenklimaat

Renson startte in 1909 als zuiver productiebedrijf, maar focuste meer en meer op eigen onderzoek en innovatie. Het resultaat anno 2017 is een internationaal gerenommeerd en snelgroeiend kennisbedrijf dat de toekomst non-stop een stapje voor is.

Een gezond en binnenklimaat creëren is al van in het prille begin de missie van dit Belgische familiebedrijf. Daarom luidt de baseline ‘Creating healthy spaces’: Renson wilt met uitgekiende ventilatie, zonwering en/of outdoor oplossingen een comfortabele en gezonde leef- en werkomgeving creëren. Zowel in woningen, appartementen, kantoren, scholen als zorginstellingen. De focus ligt hierbij op een duurzaam totaalconcept, waarin comfort, energiezuinigheid, akoestiek en esthetiek dankzij de innovatieve aanpak naadloos samenvloeien.


Renson
Industriezone 2 Vijverdam
Maalbeekstraat 10
B-8790 Waregem