Een klare kijk op luchtkwaliteit en slimme ventilatie met de Renson Healthbox 3.0

Een klare kijk op luchtkwaliteit en slimme ventilatie met de Renson Healthbox 3.0

Isoleren helpt energie besparen. Absoluut. Maar hoe beter een woning geïsoleerd is, hoe meer nood aan een degelijke ventilatie om de lucht in huis gezond te houden. Liefst van al wordt er enkel geventileerd daar, waar en wanneer nodig. Renson Healthbox 3.0, de nieuwste generatie slimme ventilatie - beschikbaar vanaf februari 2018 -, zorgt op een slimme en volautomatische manier voor gezonde lucht in huis. Dat men dankzij de bijhorende Renson Healthbox 3.0-applicatie de luchtkwaliteit in de woning 24/7 kan opvolgen is leuk meegenomen.

Healthbox 3.0: slim en energiezuinig 

Dankzij de ingebouwde sensoren die het vochtgehalte, het CO2- en/of VOC (vluchtige organische stoffen of ‘geurtjes’)-niveau continu monitoren, past Healthbox 3.0 het ventilatieniveau aan waar en wanneer dat nodig is. De ventilatie-unit van Healthbox 3.0 is compact en strak ontworpen en uitgerust met een nieuwe, extra energiezuinige en stille ventilator. De Healthbox 3.0 maakt deel uit van het energiebesparende ventilatiesysteem C+ (toevoer via raamverluchting) en zorgt voor een winst op het E-peil van de woning tot 23 punten.

Verbonden met de woning en met de ventilatie

De geïntegreerde SmartConnect maakt van Healthbox 3.0 een geconnecteerd ventilatiesysteem voor de smart home. Door deze aansluiting communiceert de Healthbox met gebruiker via de Healthbox 3.0 applicatie. In de applicatie (beschikbaar voor IoS en Android) krijgt men in één oogopslag zicht op de luchtkwaliteit in de woning via de kleur van het scherm. De recente activiteiten van Healthbox 3.0 worden visueel weergegeven. Na een douche of een nachtje slapen, is het tijdelijk verhoogde ventilatieniveau zichtbaar op een grafiek. Per kamer wordt bovendien een actuele status alsook de historiek van het ventilatieniveau, het vochtgehalte, het CO2- en/of VOC-niveau weergegeven.

Een eigen ventilatieprofiel per kamer

Standaard zal de Healthbox 3.0 ventileren volgens het ‘Health’-profiel. Dit profiel zorgt voor gezonde binnenlucht en is energiezuinig door de vraaggestuurde manier van ventileren. Voor een babykamer bijvoorbeeld kan men het ‘Intense’-profiel kiezen. Dit profiel zal er voor zorgen dat de vervuilde lucht sneller afgevoerd wordt via een intensiever ventilatieniveau. Bij het ‘Eco’-profiel ligt de prioriteit op het energiezuinige aspect en wordt de vervuilde lucht over een langere tijdspanne met een lager ventilatieniveau afgevoerd.

De Healthbox 3.0 zorgt zo voor een optimaal comfort en maximale energiebesparing.

Tot 11 aansluitingen

Met behulp van klepcollectoren kunnen meer ruimtes (tot maximum 11) geventileerd worden dan de beschikbare 7 aansluitingen op de ventilatie-unit. Zo kan het Smartzone-principe (met ook afvoer in de slaapkamers) eenvoudiger toegepast en compacter geïnstalleerd worden met minder leidingen.

Meer info op www.renson.be.

 

Contacteer ons
Kirsten Van Pee Senior Project Manager, Two cents
Kirsten Van Pee Senior Project Manager, Two cents
Over Renson

Ruim een eeuw pionierswerk in gezond binnenklimaat

Renson startte in 1909 als zuiver productiebedrijf, maar focuste meer en meer op eigen onderzoek en innovatie. Het resultaat anno 2017 is een internationaal gerenommeerd en snelgroeiend kennisbedrijf dat de toekomst non-stop een stapje voor is.

Een gezond en binnenklimaat creëren is al van in het prille begin de missie van dit Belgische familiebedrijf. Daarom luidt de baseline ‘Creating healthy spaces’: Renson wilt met uitgekiende ventilatie, zonwering en/of outdoor oplossingen een comfortabele en gezonde leef- en werkomgeving creëren. Zowel in woningen, appartementen, kantoren, scholen als zorginstellingen. De focus ligt hierbij op een duurzaam totaalconcept, waarin comfort, energiezuinigheid, akoestiek en esthetiek dankzij de innovatieve aanpak naadloos samenvloeien.


Renson
Industriezone 2 Vijverdam
Maalbeekstraat 10
B-8790 Waregem